Jablkobraní, Drakiáda a Den zdraví, Cyklojízda

Vážení občané,

dovolujeme si Vás pozvat na akce, které se konají již tento ptáek a sobotu:

Open-air festival Jablkobraní v parku Kamýk se bude konat v pátek 20. září od 16:00 do 21:00. Festival plný hudby, tance a  množstvím workshopů nejen pro děti s nabídkou mezinárodních gastronomických specialit. Můžete se těšit na zpěvačku Pam Rabbit s Prague Lounge Trio, Jaroslava Parčiho, kterého jste mohli vidět v pěvecké soutěži The Voice Československo, Tomáše Trana s Tomášem Karlíkem, které jste mohli vidět v pěvecké soutěži Superstar, zpěvačku a tanečnici Esther Lubadiku, taneční vystoupení Fukeshi a spoustu dalšího. Ochutnat můžete speciality z různých koutů světa. Soutěžit se bude o nejlepší jablečný koláč. Pro jedlíky malé i velké máme připravené soutěže v pojídání koláčů nebo jablíček. Pro děti jsou připraveny, sportovní i kreativní workshopy, malování na obličej, balonky, zaplétání copánků. Můžete si s sebou vzít piknikové deky. Tuto akci si užijí všechny generace nejen z Libuše a Písnice.

V sobotu 21. září se koná 13. ročník Pražského cyklozvonění aneb na kole do ZOO.  Rodinný cyklovýlet, který letos končí u pražské ZOO. Vstupenka do zoologické zahrady za 50,- Kč pro ty, kteří přijedou na kole. Odjezd tradičně od Klubu Junior (Na Okruhu 395/1) v 8:30, sraz účastníků v 8:15. Délka trasy je 25 km a povede Modřanskou roklí do Modřan, kde se připojí účastníci z Prahy 112 a dále po pravém břehu řeky Vltavy až k ZOO. Trasu naleznete na stránkách http://www.cyklozvoneni.cz/trasa-jizdy/, kde si můžete i stáhnou trasu i elektronicky do svých zařízení.

V sobotu 21. září v odpoledních hodinách od 14:00 do 17:00 se koná tradiční Drakiáda a Den zdraví na fotbalovém hřišti v Písnici (ulice Švihovská). Po celé odpoledne se na travnaté ploše hřiště bude soutěžit v létání draků v kategoriích Nejkrásnější drak, Nejdéle létající drak a Nejoriginálnější drak. Pro děti budou dále připraveny workshopy, malování na obličej, skákací hrad a další aktivity. Akce je zdarma. V rámci akce Den zdraví budou pro Vás připraveno mnoho stanovišť: měření tlaku, tuku, stanovení BMI, konzultace s optikem, dermatologické poradenství, nutriční poradenství. Dále pro Vás bude připravena ukázka první pomoci, prohlídka sanitního vozu, prevence proti rakovinám. 

Těšíme se na Vás.

MČ Praha-Libuš