Koncert Hiroko Minakami

Datum: 
16.06.2024 17:00

Dobrá zpráva všem milovníkům kultury

Vážení přátelé! Do naší MČ v neděli 16. června přislíbila přijet a odehrát koncert (bez honoráře) japonská klavírní virtuoska ‒ paní Hiroko Minakami.

Jak k tomu došlo? Při telefonním rozhovoru se známou (pí. Dr. Malouškovou z Frýdku) za jejího pobytu v zahraničí, jsem se dozvěděl o dojmech z tamního koncertu této umělkyně i o jejím úmyslu přijet na krátkou návštěvu Prahy. Znáte ale japonské turisty… Prý přijede jen na pár dní a již má hodně nabitý program, ale dozvěděl jsem se, že na neděli 16. června má odpoledne volné okénko a je v něm ochotná zahrát. Sehnat – bezplatně místnost s klavírem, narychlo a o víkendu, kdy to není možné ve školách, je nesnadné. Ale my přece máme Klub Junior! Řekl jsem si, proč ne u nás? Vyslovil jsem tedy pozvání a paní Hiroko souhlasila! Přijede a zahraje v naší městské části!

Akci je samozřejmě možné uskutečnit jen díky nevšední vstřícnosti dlouholeté a oblíbené vedoucí Klubu Junior, paní Ing. Lenky Koudelkové, a zejména podpoře starosty p. Ing. Pavla Macháčka. Zaslouží si pochvalu! Možný prostor v Klubu Junior je samozřejmě omezený, ale i tak alespoň limitovaný počet našich milovníků kultury se bude moci této nevšední akce zúčastnit. Prosím vážné zájemce o přihlášení se na sekretariátu ÚMČ v Libušské 35 (tel. 261 711 380).