Slovo místostarosty Tomáše Loukoty - říjen 2024

Milí sousedé, 
prázdniny jsou daleko za námi, po velkých a úmorných vedrech nás postihly katastrofální povodně a musíme si zvykat na velké výkyvy počasí. V době psaní článku hledím s obavou z okna a vidím, jak z nebe stále padá voda. Doufám, že alespoň u nás budeme všichni v bezpečí, když v jiných částech republiky takové štěstí nemají. Na naší městské části funguje povodňová komise, která by případné problémy s velkou vodou aktuálně řešila. I oba naše sbory dobrovolných hasičů jsou v pohotovosti a mohou zasáhnout jak u nás, tak podle situace i kdekoliv jinde, kde to bude potřeba. V takových chvílích si člověk uvědomí, jaké zázemí a jistotu pomoci v těžkých chvílích v nich máme. Kluci, děkujeme!

Na odborech našeho úřadu se pochopitelně práce nezastavila a za odbor správy majetku a investic rád referuji, že během léta proběhla kompletní rekonstrukce kotelny v mateřské školce K Lukám, dokončili jsme nové multifunkční hřiště v ZŠ Meteorologická a začala dostavba hasičárny na Libuši, díky které budou mít libušští hasiči konečně odpovídající zázemí. Potřebu této stavby jen potvrzují aktuální události. Naší prioritou je přístavba ZŠ v Písnici, na kterou je potřeba financování z pražského Magistrátu, neboť odhadovaná cena výstavby několikanásobně převyšuje náš roční rozpočet. Zatím se nám finance získat nepodařilo, ale nesložili jsme ruce do klína a rozhodli jsme se postavit z vlastních zdrojů učebnu v místě bývalé hasičárny vedle školy, kde mají být podle projektu výtvarné dílny. Za získání financí na zbývající a zásadní část přístavby školy budeme dále bojovat. Ve fázi projektování je výstavba objektu pro dětskou skupinu, kterou bychom rádi vystavěli na místě objektu v ulici Ke Kašně, který byl doposud pronajat firmě provozující sanitky. V rámci boje proti klimatické změně bychom chtěli díky nutné rekonstrukci střechy zřídit zelenou střechu na objektu našich patrových garáží na rohu ulic Dobronická a Na Domovině. To jsou momentálně hlavní projekty, které řešíme, a k tomu samozřejmě zajišťujeme více drobnějších staveb a rekonstrukcí.

Pokud na kohokoliv z Rady městské části máte nějaký dotaz nebo vás jen zajímá dění a novinky na Libuši a v Písnici, přijďte na Kávu na radnici, která se koná každý měsíc. Nejbližší termín je 21. října od 16:30. Těším se na viděnou.

Tomáš Loukota, místostarosta pro oblast majetku a investic