Slovo starosty - Červen

Vážení občané, uvnitř časopisu naleznete vložený leták, kterému prosím věnujte pozornost. Jsou to informace o aplikaci Hlášení rozhlasu, kterou pro naše občany v minulých měsících zprostředkoval místostarosta Tomáš Loukota. Registrace do služby Hlášení rozhlasu je velmi jednoduchá a díky ní budete mít všechny informace dostupné rychle ve vašem mobilu či e-mailu. Několik set našich občanů se již přihlásilo, takže se mohli dozvědět například o rozdávání dezinfekce v písnické hasičárně. Chystá Pražská energetika přerušení dodávky elektrické energie a vy o tom nevíte? Poté, co se zaregistrujete ve službě Hlášení rozhlasu, už vám tato informace neunikne – aplikace nám umožňuje poslat hlášení jen občanům z lokality, která bude výpadkem proudu postižena. Například kvůli rekonstrukci ulice K Vrtilce a L. Coňka musí být v červnu na tři dny přerušena dodávka elektrické energie v okolí. Občané, kteří bydlí v ulicích K Vrtilce, Zátoňská a Těšovická a jsou registrováni v této službě, se o tom dozvěděli s předstihem. Ostatní mohli být nepříjemně zaskočeni – nikdo z nás nemá tolik času, aby sledoval úřední vývěsky, kde tyto informace musí být ze zákona vyvěšeny. Přihlaste se i vy další, je to rychlý komunikační kanál a nic důležitého z nouzových hlášení či pozvánek na kulturní akce už vám neuteče. Můžete buď vyplnit informační leták a donést ho na úřad či vhodit do schránky u vstupu do našich budov, anebo se zaregistrovat on-line na adrese: praha-libus.hlasenirozhlasu.cz/.

Ve čtvrtek 14. května jsme otevřeli mateřské školky na Libuši a Písnici. Většina městských částí otevírala až od pondělí 25. května spolu s prvním stupněm základních škol. Požádal jsem paní ředitelky mateřských škol, aby tak učinily dříve. Epidemiologická situace na konci dubna byla příznivá, vláda ohlašovala další uvolňování opatření a stále více rodičů potřebovalo nastoupit do práce. Chtěli jsme jim maximálně vyjít vstříc. Každý den se počítá. Chtěl bych na tomto místě poděkovat všem zaměstnancům v našich mateřských i základních školách za jejich práci, kterou v této nelehké době odvádějí. Prostory mateřských i základních škol jsme důkladně vydezinfikovali, školy jsme vybavili zásobníky na dezinfekci a dostatkem dezinfekce, každý zaměstnanec školy od úřadu obdržel 50 jednorázových ústenek, štít, tři lahvičky s dezinfekcí a lahvičku s šetrnějším dezinfekčním gelem na ruce. Pro školy jsme zakoupili ozónové generátory na likvidaci virů. I přes všechna opatření je třeba maximální opatrnosti. Čínský koronavirus se může objevit i přes maximum preventivních opatření. Děkuji paním ředitelkám a panu řediteli, že spolu s personálem škol opětovný nástup dobře zvládli.

I přes současnou situaci pokračujeme ve všech plánovaných investičních akcích, ať už je to rekonstrukce ulic K Vrtilce a L. Coňka, stavba garáží pro libušské hasiče, stavba nové služebny městské policie v Zahrádecké ulici nebo kultivace prostranství mezi poštou a úřadem. Přicházejí nečekané komplikace, jako například úbytek zahraničních pracovníků ve zhotovitelských firmách, ale dosud žádná stavba nenabrala podstatný skluz. Tak snad se události kolem nás dostanou co nejdříve do normálních kolejí.

Přeji vám všem hodně sil a zdraví!

Jiří Koubek, starosta Libuše a Písnice