Projekt MAP - březen - aktuality a pozvání

Kalendář akcí Místního akčního plánu ve vzdělávání (MAP) - březen 2022

Projekt Místního akčního plánu ve vzdělávání na území městských částí Praha-Libuš, Praha 12 a Praha-Kunratice realizovaný již šestým rokem si od svého počátku vytkl za cíl zlepšit kvalitu vzdělávání na daném území prostřednictvím aktivního partnerství všech aktérů vzdělávací politiky a společné stanovení prioritních směrů rozvoje vzdělávání v tomto území. Na měsíc březen je připraveno opět několik zajímavých akcí pro děti i pro dospělé. Bližší informace o nich naleznete v textu níže nebo na www.mappraha12.cz

 

Aktualizace strategických dokumentů MAP

Ve všech jedenácti pracovních skupinách projektu MAP probíhá aktuální připomínkování strategických dokumentů MAP. Jedná se o vzdělávací strategie městských částí zapojených do tohoto projektu. Všichni, které vzdělávání zajímá, mají možnost se s nimi seznámit a mohou je i kvalifikovaně připomínkovat - k dispozici jsou na webu projektu MAP.

 

MAPoGranty

aneb malé granty pro jednotlivé pracovní skupiny MAP. Každá z jedenácti pracovních skupin obdrží určitý objem finančních prostředků na uskutečnění zajímavého edukačního nápadu za definovaných podmínek, bude-li tento podporovat cíle vytýčené ve strategických dokumentech MAP. Pracovní skupiny aktuálně rozpracovávají tyto své nápady, k jejichž realizaci se již brzy budou moci připojit všechny školy zapojené v projektu MAP v daném území. Jednotlivé edukační otevřené nápady představí vedoucí pracovních skupin již v brzké době na webových stránkách MAP.

 

Výzva: Chyťte Zmizíka - aneb velká čtenářská fotosoutěž

navazuje na venkovní rodinnou hru „Velká čtenářská loupež“: aby bylo možné nachytat zloděje Zmizíka, kterému se naštěstí nepodařilo ukrást knihy z knihoven, připravuje se na něj past. Past je ještě tajemstvím, aktuálně ale byla vyhlášena Velká čtenářská fotosoutěž:  Děti se např. mohou převléknout za hrdiny svých oblíbených knih a pořízené fotografie převleků zaslat na e-mail katerina.loukotova@mappraha12.cz do úterý 15. března 2022. Soutěží vždy celé třídní kolektivy mateřských i základních škol zapojených do projektu MAP. Podrobnější informace naleznete na www.mappraha12.cz.

 

Čtvrtek 3. Března/online

14.00 - 15.30 hodin

 

Řídicí výbor projektu MAP Praha 12

V březnu 2022 se opět sejde Řídicí výbor MAP, hlavní pracovní orgán projektu „MAP Praha 12 pokračuje“. Program setkání naleznete na www.mappraha12.cz. 

 

Úterý 15.března/online

PS Rovné příležitosti + PS Kalokagathia – setkání na téma: Už umím řešit výzvu

Společné setkání obou pracovních skupin se bude týkat představení  MapoGrantu a dále přiblížení části programu z projektu Eduzměna  „Už umím řešit výzvu“. Účastníci obdrží metodiku k programu, která se týká aktivního zapojení dětí do výuky, rozvoje kritického myšlení, a dalších velmi důležitých témat vzdělávání dětí.

 

Středa 16.března/ online

Elixír do škol: Hřebíčkové elektrické obvody

Pod vedením odborné lektorky Mgr. Věry Koudelkové budeme objevovat prostřednictvím zajímavých experimentů nejen fyzikální principy elektrických obvodů.

 

 

Sobota 9.dubna  

10.00 – 17.00 hodin

místo konání: ZŠ prof. Švejcara

KnihoMAP

V dubnu pro vás připravujeme již třetí ročník oblíbeného knižního trhu KnihoMAP. Těšit se můžete na Divadlo v pytlíčku, které vám zahraje veselou pohádku O princezně Mlsalce. Opět za námi přijede Klára Smolíková a Jiří Walker, kteří si pro děti připraví komiksový workshop. Debatní liga vám předvede, jak se správně debatuje a umělecky se můžete dosyta realizovat v KnihoMAPí výtvarné dílně.

 

Pozvánka - plakát Chyťte Zmizíka - ke tažení níže

 

Zaujalo vás některé z témat? Ještě jste se žádného setkání nezúčastnili?

Vězte, že stačí nahlédnout do  Kalendáře akcí na: www.mappraha12.cz, kde se můžete bezplatně přihlásit a obdržíte pozvánku. Neváhejte – akce jsou tu pro Vás!

 

Ing. Lenka Koudelková, místostarostka pro oblast vzdělávání, školství, sociální a tělovýchovy