Informace k hlasování Participativního rozpočtu, prodloužení hlasování

Vážení občané,

v minulých dnech jste možná zaznamenali problémy při hlasování v Participativním rozpočtu MČ Praha-Libuš.

Chyba nebyla na straně městské části, ale na společnosti, AGORA CE, která službu zajišťuje. V příloze naleznete Omluvný dopis společnosti.

Část omluvného dopisu citujeme: Ve vaší obci jsme poprvé využili zcela nový elektronický hlasovací systém. Ačkoliv byl předem otestovaný interně, nebyl dosud testován v reálném prostředí stovek hlasujících. Testování neukázalo žádný problém a až nyní při jeho ostrém použití se vyskytl ten, který někteří z vás zřejmě zaregistrovali. Od jeho prvního výskytu jsme pracovali na jeho odstranění. I přes snahu nalézt příčinu problému co nejrychleji se nám to opakovaně nedařilo. Proto hlasovací systém v určitých chvílích nefungoval. Mohu vás ubezpečit, že nedošlo k žádné ztrátě dat. Všechna hlasování, která byla potvrzena kontrolním PINem a odeslána, máme uložena v databázi a budou součástí hodnocení výsledků, které provádí naše organizace. Přístup k těmto datům máme pouze my. Obec samotná od nás získává až jejich finální hodnocení v podobě výsledkové tabulky a anonymizovaných dat či kontaktů. Nikdo nezná průběžné výsledky hlasování. Jediná průběžná informace, kterou předáváme obci, je počet hlasujících. MČ nebudou účtovány poplatky za toto hlasování.

Hlasování nyní funguje ve starším systému. Na základě problému hlasování se  hlasování prodlužuje o 14 dní do středy 1. března včetně.

Ještě jednou se omlouváme a doufáme, že Vy, kteří jste ještě nehlasovali, nebo se Vám hlasování nepodařilo využijete tuto možnost a dáte své hlasy svým favoritům.

MČ Praha-Libuš