Havarijní oprava kanalizace na nároží Meteorologické a Nad Šejdrem

Prosím, pozor na nároží ulic Meteorologická a Nad Šejdrem. V úterý 5. 9. 2023 bude zahájena velká oprava havarijního stavu řadu dešťové kanalizace, která vede z ulice Meteorologická do ulice Nad Šejdrem. Jedná se o výsledek kontrolní činnosti našich zaměstnanců, kteří odhalili propady terénu na této křižovatce a tento stav nahlásili společnosti PVK. Po provedení kamerových zkoušek rozhodl provozovatel kanalizace o nutnosti její urychlené rekonstrukce.

 

Dešťová kanalizace je uložena v hloubce cca 14 metrů pod povrchem. Oprava bude prováděna „důlním způsobem“ na nároží ulic Na Šejdru a Nad Šejdrem u ulice Meteorologická, kde bude vybudována vstupní šachta pro provádění prací. Z důvodu náročnosti prací a potřeby těžké techniky nebude možný vjezd z Meteorologické do ulice Nad Šejdrem. Objízdná trasa bude vedena ulicí Záhrádecká. V ulici Na Šejdru a Meteorologická dopravní režim změněn nebude, měly by být normálně průjezdné.

 

Žádáme občany o zvýšenou opatrnost při chůzi po ulici Meteorologická, při přecházení po přechodu pro chodce v místě stavby. Z technických důvodů bude přechod zúžen cca na polovinu.

 

Předpokládaný termín ukončení prací je konec roku 2023 v závislosti na počasí a dalších okolnostech. Investorem akce je společnost Pražské vodovody a kanalizace, a.s. Místní občané byli o této akci informováni dopisem ve schránce.

PřílohaVelikost
Image icon img_3992.jpeg3.73 MB
PDF icon 202308-pvk-na_sejdru-500_2.pdf879.45 KB