Slovo místostarosty Jaroslava Melichara - září 2024

Vážení přátelé! Léto nám již skoro uteklo svými mílovými kroky, děti vyrazily opět do škol, skončila i většina dovolených a my bychom se měli, plní energie, vrhnout na dokončení svých letošních plánů.

Platí to samozřejmě i pro členy vedení obce. Pro mne konkrétně to znamená zejména věnovat zvýšenou pozornost otázkám spojených s budoucím parkem Na Jezerách, kde netrpělivě očekáváme uzavření jednání s Magistrátem a následný podpis avizovaného, k realizaci nutného, memoranda. Obdobnou pozornost budu věnovat i revitalizaci parku U Zahrádkářské kolonie, kde by po začátku klidového vegetačního období již mělo dojít ke kácení náletových a vyžilých dřevin. Důležitým pro mne stabilně zůstává kontinuální zlepšování přístupu a průchodnosti, týkající se Modřanské rokle – nyní prioritně přes pobočnou rokli u ZŠ Meteorologická tak, jak si to přeje řada našich občanů. Zde spoléhám na podporu pana starosty, obdobně, jak to učinil při přeorganizování parkovacích stání v písnické ulici Ke Kašně, za což mu patří poděkování. Z výše zmíněné akce mám upřímnou radost, jako ze všeho, co se podaří ku prospěchu občanů realizovat, a pokládám tuto radost za skutečnou odměnu pro zúčastněné zastupitele či členy Rady městské části za jejich snahu, alespoň to tak já osobně pociťuji.

Dále upozorňuji, že podzim bývá vzhledem k vyhlášeným termínům voleb zpravidla obdobím zvýšené politické aktivity a letos tomu nebude jinak kvůli senátním volbám, plánovaným na 20.–21. září, v případě 2. kola ještě i o týden později. Prosím tedy vás všechny, vážení přátelé, využijte svého základního práva a zúčastněte se, ať je váš názor na současnou politickou situaci nastavený jakkoliv. Vždyť právě volby jsou tou pravou možností postrčit politické dění – a od něj se odvíjí i řešení velké části otázek našeho praktického života ‒ takovým směrem, který může být příznivější jak pro každého z nás jednotlivě, tak i pro občany našeho státu jako celku. Určitě se tedy zúčastněte!

Rovněž si prosím již začněte promýšlet své případné návrhy do dalšího ročníku Participativního rozpočtu, jenž jak věřím, se bude opět realizovat. Přiznám se, že se těším, i na všechny další drobná zlepšení komfortu žití v naší MČ, jako jsou revitalizace některých uměleckých děl, např. populární sochy Alenky před ZŠ Meteorologická, případně i dalších takových děl apod. Podmětným je i nedávný návrh doplnění zastínění zastávek MHD, kterému se budu, jak slibuji, nadále věnovat. Při této příležitosti, opět vybízím, zasílejte či sdělujte nám co nejvíce svých návrhů na jakákoliv zlepšení – prostě, dávejte podněty!

Přeji sobě i vám všem, aby se nám společně podařilo postupně realizovat co nejvíce z palety dobrých nápadů i úmyslů, stejně jako abychom museli řešit co nejméně problémů. Nám všem tedy přeji krásné babí léto i podzimní dny! Na brzkou shledanou, ať při některé ohlášené Kávě na radnici, nebo kdekoli jinde!

Jaroslav Melichar, místostarosta MČ