Slovo starosty - Březen

Vážení občané,

od poloviny dubna plánujeme rekonstrukci vnitřních prostor pošty na Libušské u úřadu. Začátek prací je naplánován od 15. dubna a jejich dokončení zhruba do 3. června. Po tuto dobu bude pobočka uzavřena a zásilky budou uloženy na pobočce v Durychově ulici. Informuji vás o tom s předstihem pro případ, že byste si za poplatek chtěli zajistit doručování zásilek na jinou pobočku (třeba v místě svého pracoviště). Budova pošty je zanedbaná a po letech se konečně dostáváme k její částečné obnově. Již proběhla výměna oken a nyní je na řadě renovace podlah, sanace zdí, rekonstrukce elektroinstalace a zázemí včetně sanitárního zařízení. Česká pošta si na vlastní náklady rozvede datové kabely a zabezpečovací zařízení. Rekonstrukce poštu nijak nezvětší, protože v budově nejsou žádné další prostory. Nejedná se tedy o rozšíření pošty, ale o úpravu stávajících místností. Předem se omlouvám za komplikace způsobené uzavřením této pobočky a děkuji za vaši trpělivost.

Jak jsem avizoval v minulém čísle, začátkem března měla začít rekonstrukce ulice Novodvorská v úseku od křížení ulic Zbudovské a Smotlachovy po ulici U Družstva Tempo. V pondělí 11. února mě navštívil zástupce zhotovitele, seznámil mě s finálními čtyřmi etapami rekonstrukce, s omezením v dopravě a odklonem autobusových linek. Na základě toho jsem pro vás připravil přehledný článek, který měl vyjít v tomto čísle. Termín zahájení rekonstrukce byl stanoven na úterý 5. března. Ve středu 20. února mi hlavní stavbyvedoucí oznámil, že Technická správa komunikací rekonstrukci Novodvorské zastavila bez určení náhradního termínu. Její začátek nelze libovolně posunout o měsíc či dva, protože na rekonstrukci Novodvorské byla navázána rekonstrukce ulice Vídeňské, která má začít v polovině června a potrvá až do konce září. Obě rekonstrukce nelze provádět souběžně a spolu s Kunratickou radnicí jsme důsledně dbali na koordinaci obou staveb. Je s podivem, že dlouhodobě plánovanou rekonstrukci lze zastavit pouhých 14 dní před jejím zahájením, nicméně stalo se tak. Nyní už zbývá jen malá šance, že by se letos začalo.

Naproti tomu mohu oznámit, že v dubnu zahájíme rekonstrukci ulic Na Močále, Třebějická, Na Jezerách a východní větve ulic K Jezírku a U Pejřárny. V únoru jsme vysoutěžili zhotovitele a nyní čekáme, až nám zastupitelstvo hlavního města Prahy v březnu povolí využít finanční prostředky, které máme na tuto investici od loňského podzimu. Vzhledem k tomu, že investorem jsme my jako městská část, nemůže se opakovat stejná situace jako v případě Novodvorské. Během března se zhotovitelem doladíme koordinaci a v dubnu bude rekonstrukce zahájena. Přeji vám všem hezké jaro!

Jiří Koubek, starosta Libuše a Písnice